Ehliyet sınavını başarıyla geçebilmeniz için en az 70 puan almalısınız. Yani soruların 35 tanesini doğru cevaplamanız gerekmektedir.
Ehliyet sınavında toplamda 50 soru bulunmaktadır. Ehliyet sınavındaki soruların 27`si trafik dersinden, 13`ü ilk yardım bilgisi dersinden, 10 tanesi araç tekniği (motor) dersinden sorulmaktadır.
M, A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yıl - C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı sürücü belgeleri ise 5 yıl süreyle geçerli olarak düzenlenmektedir.

Ehliyet sınavında adaylar, en fazla 4 kez girme hakkına sahiptir.

Ehliyet sınavı direksiyon bölümüne her bir sürücü adayının 4 kez girme hakkı bulunmaktadır.

Adayların sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilecek, yanlış cevaplar dikkate alınmayacak, tespit edilen doğru cevap sayıları ile 100 puan üzerinden hesaplama yapılacaktır. 70 ve üzeri puan alan adaylar başarılı sayılacaktır.

Hayır. Ehliyet sınavında yanlış cevapladığınız sorular net sayınızı etkilememektedir.

Ankara Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün belirlediği okullarda yazılı sınav, direksiyon sınavı ise, Milli Eğitim Müdürlüğünün ve Trafik Şube Müdürlüğünün belirlediği güzergâhta yapılır.

Devlet Hastaneleri ve sürücü olur raporu vermeye yetkili özel hastanelerden alınabilir. (kursumuzdan size yakın kuruluşlar için destek alabilirsiniz)

Stajyer ehliyet 2 yıl süre ile geçerli olacak kanunda belirtilen yasaklamalar çiğnenmediği takdirde 2 yıl dolduktan sonra Trafik tescile müracaat edip hiç bir ücret (stajyer ehliyet alınırken ödeme yapılacak ) ödemeden normal ehliyete çevrilecek bir ehliyet.

Sertifikalar alındığı tarihten itibaren 2 yıl geçerlidir. Sağlık raporu alındığı tarihten itibaren 1 yıl geçerlidir. Süresi dolduğu takdirde yeniden sağlık raporu alınıp eskisi atılmadan dosyaya ilave edilir.

İlkokul mezunu olanlar için süre kısıtlaması yok istedikleri zaman alabilirler.

Evet. Sürücü belgesinin yenilenmesi sırasında sürücü olur sağlık raporu alınması zorunludur.